Olen ymmälläni. On trendikästä leikkiä köyhää, vaikkei sitä välttämättä olisikaan. Tai ainakin pitää antaa itsestään vähemmän huomattava kuva. Hyväntekeväisyys on aina PoP! Viikon kaksi esimerkkiä:

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

4. kerroksen Lumppu-Nainen

”Oisko antaa yhtä kahvikolikkoo?”

 

Tämä nainen on vainonnut minua pitkin Helsinkiä. Ravintola Teatterin edessä Esplanadilla, Mannerheimintien Operan edessä, Kampissa, joka paikassa. En käsitä mistä hän löytää tiensä eteeni, pipo päässä, hame maata viistäen ja Lidlin muovikassit kädessä roikkuen. Ja hymyilee kaikilla kahdella hampaillaan. Olen joka kerta ystävällisesti kieltäytynyt, koska käytän maksukorttia, en käteistä. Kerran sain kuulla ratikassa naisen elämäntarinan kun joku onneton meni antamaan euron ja nainen päätti sitten kertoa tarinansa KAIKILLE. Miten itsellä ei ole rahaa ruokaan, antaa kaikki ylimääräiset rahansa Helsingin kaduilla kerjääville romanialaisille (joita on joka kulmassa leikkimässä rukoilevaa kerubia. Se että olet hiljaa ei tee sinusta yhtään vähemmän ärsyttävämpää). Ja miten hän oli myynyt jopa minkkiturkkinsa pois koska se edustaa porvariyhteiskuntaa. Hienoa…mutta.

 

Tarkkaavaisena tyttönä olen huomannut, että asut hyvällä alueella Helsingissä talossa, jossa minimaalisesta yksiöstäkin saa pulittaa yli 115.000€ ja myytävät asunnot menevät heti kaupaksi. Koko talo on yksityisomistuksessa, joten luulenpa hyvinkin että sinä asustat täällä hivenen isommassa luukussa. Vanhan kivitalon portaikossa kimeä äänesi kantaa aina 4krs. asti. Onneksi asun 6. kerroksessa. Maassa, jossa on sosiaalivirastot, Kelat ja hyvinä aikoina rahoitetut asunnot, ei tarvitse ruinata samassa rapussa asuviltakaan Rouva hyvä kolikon kolikkoa..

 

Paavi Benedictus

Kuule Pave, mikä tää juttu on, että koko maailman median pitää korjata sivustoilleen, etteivät ne sun tennarit olleet Pradat? Maassa, jossa muoti on lähes pääelinkeino ja kävelykadut ulkoilmamuseoita, sinä loukkaannut kun vihjataan että jalassasi on 300€ popot? Niin että onko ne sitten jostakin italialaisesta Wal-Martista suoraan importina Kiinasta? Noh, leiki toki amharetsia jos haluat. Mutta en nyt tiedä kannattaako ”kohtuuttoman kalliista” kengistä kohkata noin kun samaan aikaan takapihalla seisoo Ferrari Spider, Volkswagen Phaeton, Mercedes-Benz Maybach ja turboahdettu BMW X5. Että otetaan se pipo käteen ja mietitään onko järkevämpää laittaa 300€ tennareihin vai yli. 2 M€ muutamaan menokkiin takapihalle..

 

 

P.S Sitä paitsi mullakin on kaapissa Pradan tennarit, vaikka painin ihan eri luokassa sun kanssa, Pave.

 

1680566.jpg