I have a confession to make. Missä tahansa liikun, mitä ikinä teen, miltä ikinä näytän verkkareissa tai täpötällingissä, niin yksi asia pysyy samana. Vedän magneetin tavoin puoleeni mitä ihmeellisimpiä persoonia. Toki minulla on ystävinä mitä oikullisimpia ja sitäkin omituisempia yksilöitä, mutta tuntemattomien kohdalla tarkoitan todella erikoisia persoonia. Ja puolet näistä kohdatuista on yleensä tolkuttomassa humalatilassa. Asiaa pahentaa, että ilmiö on saavuttanut globaalit mittasuhteet.

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

 

Case 1. Aivan jurrissa oleva australialainen Driller (=ammatti)

Noin 15 hengen seurueessa ollessani tämä nobody tuijotti minua koko ajan pelatessani biljardia, ehdotteli drinkkejä ja lopulta tuli pyytämään minua mukaansa. Tilanteen rauhoittamiseksi tarvittiin 7 miestä ja amerikkalaiset neuvottelutaidot.

 

 

Case 2. Poika joka rakasti Amerikkaa

Tällä malilaispojalla oli rakkaussuhde Amerikkaan. Koska maan tapoihin kuuluu olla ystävällinen, en tietenkään potkaissut koiraa menemään heti. VIRHE! Idiootti jumitti ravintolapöytäämme aivan liian pitkäksi aikaa eikä AÖ määrä riittänyt tulkitsemaan vihjeitä, suoria vihjeitä ja suoria kehotuksia poistumiseen. Eikä hän suostunut uskomaan, että minä olen suomalainen enkä mikään amerikkalainen. Lievä amerikkalaiskorostus englannissani, maneerit ja valkoinen T-paitani jossa luki isoin kirjaimin GANT USA- American sports wear olivat pojalle kuin lippu Mikä-Mikä-maahan. Ja en, en todellakaan puhua mistään USA: n poliitiikasta sun kanssa ja usko jo Hessu Hopo hyvä, että sut on niin propaganda aivopesty, ettei noissa sun American Dream tiedoissa ole faktan häivää. Ja nyt siitä tuolita veke tai poket heittää sut jokeen!

 

 

Case 3. Mies joka rakastaa pimeää

Tilannetajuni kärsii joskus pahemman kerran. Kun eräänä iltapäivänä Espoossa seisahduin 3sek. sillalle miettimään Turunväylän ylikulkusillalla kannattavinta reittiä kotiin, kuulin äänen selkäni takaa.

 

-"Anteeksi, voiko neitiä jotenkin auttaa?"

 

Minun olisi pitänyt sanoa EI TARTTE AUTTAA ja selvittää, etten ole hukassa vaan itsemurha-aikeissa. Joka tapauksessa Herra neuvosi mistä 5:stä pysäkistä menisi ensin bussi Helsingin keskustaan. Kiitos. Satuimmepa sitten samaan bussiin ja hän istahti viereeni. Tätä on tapahtunut muutaman kerran tämän jälkeen. Mielenkiintoinen Persoona, herra Elokuvaohjaaja, joka päätti hankkia päivätyön vastaanottovirkailijana säännöllisen elämäntavan tavoittelemiseksi. Ja hän käyttää tummia aurinkolaseja joka päivä koska kärsii valoallergiasta (!!). Harrastuksenaan hän katselee kaikki illat elokuvia, tällä hetkellä pääosin saksalaisia slapstick komedioita sodan ajalta. Onko neidillä lempielokuvaa? No, ei oikeastaan. Pidän ranskalaisista pienemmän budjetin elokuvista ja sitten totta kai tuo Hollywood hömppä hyvillä näyttelijöillä uppoaa myös. VIRHE. Oikea vastaus olisi ollut Wimbledon, kaikki Ashton Kutcher filkat ja Brad Pittin koko tuotanto, suosikkeina ne missä se esiintyy ilman paitaa. Vapaa-ajalla mä kuuntelen Britneytä ja harrastan jazztanssia. Mitä tahansa, mikä viittaisi minun olevan 17-vuotias!

 

Virheeni oli, että olin antanut itsestäni aivan liian herttaisen, avuliaan ja kultturellin kuvan. Niinpä joka kerran Herraan törmätessäni hän tiedustelee vointiani ja rupattelee hetken niitä näitä. Tänään ruokalassa hän tuli kahvikuppi kädessään kysymään, onko hän kenties loukannut Neitiä jollakin tavoin ja jos on niin hän on kovin pahoillaan siitä. Niinpä vaihdoin heti hymyn kasvoilleni ja aloitin small talkin kohteliaisuussyistä. Ei, et ole. (En vain käsitä mistä tällaisia tyyppejä aina könyää eteeni, jättäkää mut rauhaan!!!) En ole tunnistanut sinua ohimennen, kun olet ajanut tuon partasi pois niin näytät niin erilaiselta. Joo, yritän hieman vaikuttaa nuoremmalta. Ja en ole ihan varma, mutta oliko tuo silmänisku (???). Vaihdoin puheenaihetta lomasuunnitelmiin, koska näin jo edessäni tilanteen, että seuraavaksi hän pyytää minua elokuviin tai johonkin muuhun treffeiksi kutsuttaviin aktiviteetteihin. Ja ei, vaikka tunnet ehkä olevasi Humphrey Bogart, joka pelasti tulevan rakkaansa epätoivosta sillalta, en ole mikään sun Ingrid. Olen ainakin 15 vuotta sinua nuorempi ja mun mielikuviini verbaaliromantiikasta kuuluu Pariisi ja sä et ole Ethan Hawke..