<?xml:namespace prefix = v ns = "urn:schemas-microsoft-com:vml" /><?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />1712325.jpg

<?xml:namespace prefix = w ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:word" />Kaikilla meillä on oma miesihanteemme. Joillakin saattaa miesmaku olla samankaltainen. Stereotypioissa tämä maku pitää sisältään komean ulkonäön, fiksun älyn ja paksun lompakon. En tiedä oletteko te huomanneet, että ainakin Tv: n mukaan naisten miesmaku on muuttunut tässä vuosien ja Bachelor spin-offien saatossa. Ensimmäinen Unelmien poikamies oli siisti, fiksu ja timmi. Oletteko nähneet Suomen tavoitelluimman poikamiehen, sen Peltosen tai sammuneen rock staran Brett Michaelsin? En nyt kutsuisi kumpaakaan ihan unelmien täyttymykseksi ja luonteessakin olisi toivomisen varaa. Sarjakuvan ihannemiesmitat eivät ole utopiaa, vaan ne pitää ymmärtää naisen logiikalla:

 

  • Pitkä. Ainakin yli 130cm, sellainen ettei tarvitse miettiä korojensa korkeutta miehen rinnalla kävellessä. Sukujuhlista otetuissa kuvissa ei halua näyttää Heidi Klumilta Danny DeViton vierellä.  
  • Tumma. Luo vaikutelman turvallisuudesta ja luotettavuudesta. Vaaleat miehet kuvataan usein pojiksi, jotka eivät kasva koskaan aikuisiksi.
  • Komea. Ei liian ruma, ei liian komea että joku sen yrittäisi sinulta ryöstää. Miehiä on komeita, älyttömän komeita, hauskannäköisiä, hyvännäköisiä ja persoonallisen näköisiä. Komealla tarkoitetaan sellaista yksilöä, jolla ei ole mitään häiritseviä ulkoisia piirteitä. Kaunis, veikeä hymy toimii aina. Katsokaa vaikka Brad Pittiä, joka pääsi alla olevaan kuvasarjaan siksi ettei näytä tuossa kuvassa perinteiseltä Bradiltä.

 

  • Rikas. Miehellä tulee olla sen verran rahaa, ettei kierros Ateljee Barissa vie totaaliseen vararikkoon, josta muistutetaan vielä kuukausien jälkeen. Sinun ei tarvitse omistaa mitään, mutta toivottavasti maksat itse sentään vuokrasi eikä bussilippusikaan ole varastettu/ luvattomasti haltuunotettu.  
  • Kosmopoliittinen. Herra on käynyt ainakin joskus Suomen rajojen ulkopuolella tai on kiinnostunut siitä, mitä maailmalla tapahtuu ja osaa ajatella "outside the box". Venäjä ja Viro lasketaan ulkomaiksi, ruotsinlaivaa ei. Todellinen kosmopoliitti osaa hengata New Yorkissa kuin asuisi SoHossa, elostella St. Tropezissa nollabudjetilla ja asua kehitysmaassa täysin luontevasti.  
  • Hyvin pukeutuva. Miehen ei tarvitse näyttää Vogue Hommelta, mutta perusasioissa tyylitaju palkitaan. Osaa käyttää päällään myös muuta väriä kuin mustaa. Ei ikinä, (ikinä!!!), yhdistä farkkuja, bootseja ja farkkutakkia. Kaksi ensimmäistä toimii, kolmas aiheuttaa kohtauksen. Pukeutumisen tulee lähinnä olla herättämättä kielteistä huomiota. Omat oivallukset plussaa. Markkinointitoimisto Maanantain Art Director Ramon omistaa maininnan arvoiset mustat poninkarva- kävelykengät. Järrrrrrrkyttävät!!! Siis hyvällä tavalla. Siksi Ramonillakin käy aina flaksi. Jos naiset eivät valmiiksi rakasta häntä, he rakastuvat hänen kenkiinsä.

 

  • Kultturelli. Suostuu tulemaan kanssasi yleissivistäviin näyttelyihin, avajaisiin tai nähtävyyksiin ilman marttyyri-ilmettä. Suostuu myös keskustelemaan vieraiden ihmisten kanssa oma-aloitteisesti ilman mäyräkoiran tuomaa illuusiota pohjattomasta itsevarmuudesta. Pystyy katsomaan naama peruslukemilla täydellisen yliarvostettua, palkittua ja kehittymätöntä performanssia ja sitten lohkaisemaan siitä muutaman lauseen ilman että alkaa nauramaan pilkallisesti. Kotona tämä on kyllä sallittua.   
  • Kielitaitoinen. Suomi ja englanti pakollisia. Ruotsilla ei väliä ja ranskankielentaito +. Muutama lause ranskaa on taikaa. "Puhu mulle…ihan mitä vaan."
  • Atleettinen. Heti kun mies sanoo "tyttöystävä", lentävät harrastukset salibandyineen, golfeineen ja juoksuineen nurkkaan ja tilalle tulee sohvalla kyhjötys. Atleettisella ei tarkoiteta moniottelijaa, vaan miestä joka pitää liikunnasta ja harrastaa sitä säännöllisesti. Yhteistä aikaa voi viettää myös liikkumalla, vaikka pelaamalla tennistä. Mies joka jättää seurustelun alkaessa kaiken urheilun, on kuin kaupassa aivan täydellisesti istuneet farkut, jotka venyvät käytössä täysin muodottomiksi niin ettei niitä voi enää käyttää lainkaan julkisella paikalla.

 

  • Kiltti. Kuuntelee murheitasi ja huonona päivänä tuo sinulle jäätelöpakkauksen ja lusikan tai lasillisen viiniä kysymättä.
  • Hieman vaarallinen. Pitää naisen varuillaan. Jos alat nalkuttamaan tai käyttäytyä ärsyttävästi ympäristöäsi kohtaan, tämä mies tumppaa sinut ravintolan pöytään kesken illallisen tai heivaa sinut ruotsinlaivan kaiteen yli mereen.
  • Älykäs, korkeasti koulutettu. Hänen kanssaan voit keskustella myös vakavammista asioista kuin jalkapallo, halvin olut ja typerät duunikaverit. Koulutus ei ole tärkeä, mutta huomion arvoinen seikka on etteivät jutut ole ammattikoulun automekaanikko- linjan tasoisia.
  • Huumorintajuinen. Osaa nauraa ja joskus jopa kertoa muutaman hyvän jutun. Ymmärtää, etteivät kaikki luonnevikasi ole yksin sinun vaan johtuvat pitkälti sukusi geeneistä.

 

1712377.jpg1712374.jpg1712371.jpg1712393.jpg