Toimistolla on ollut hiljaista näin kesän ajan, mutta nyt lähtee taas toiminta käyntiin täysillä. Toimitusjohtajalla on aivan loistava idea, miten Maanantai saadaan täyteen loistoonsa. Edellinen teksti toimi inspiraationa Maanantain Team BuildUpille. Kaikki firmat aloittavat syksynsä erilaisilla kick offeilla. Maanantai vie tämän uuteen ulottuvuuteen ja yhdistää sekä työn että henkilöstön kehittämisen. Nyt eletään hetkessä, kehitysmaat ovat pop ja matkailu etsii uusia kohteita vanhojen, jo koluttujen rinnalle. <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Siispä, joka ikinen Maanantain team member pääsee mukaan tähän suureen ponnistukseen. Luvassa mainetta ja mammonaa, sekä virikkeitä pimeään talveen. Olet sitten toimitusjohtaja (eli minä), art director, creative director, research planner, psykologi, beauty planner, team assistant tai executive director of information technology, tähän osallistuminen ei ole vapaaehtoista. Se ketä yrittää matkasta luistaa, erotetaan välittömästi. Kehotan kaikkia olemaan avoinna ajatuksille ja ottamaan huomioon matkan businessarvo. Mukana ovat

Nokia, Marimekko, Kummit Ry, Sonera, Orange ja mahdollisesti muutama muu. Maanantain tiimin lisäksi tarvitaan joukko valokuvaajia ja muutama malli. Eli jäsenet voivat värvätä mukaansa aviopuolisonsa, tyttöystävänsä tai jonkun muun kaverin statisteiksi. Kuka muu kuin toimari voi olla NÄIN fiksu ja tehdä kaikki syksyn kampanjat kuvineen vain parissa viikossa! Rahaa tulee loppusyksynä ovista ja ikkunoista ja BMW vaihtuu heti ensi vuoden malliin.

Matkan alustava ohjelma on seuraavanlainen:

1. päivä

Koko jengi pakataan suihkukoneeseen ja lennätetään Pariisin kautta Bamakoon. Koska hotellit ovat yliarvostettuja, niin koko sakki majoitetaan samaan vuokrataloon Niamakoroon. Pitää saada tuntuma paikalliseen elämään. Kaikille on talon puolesta hankittu patjat sekä tyyny. Paikallinen kokki hoitaa cateringpuolen ja lounaaksi on odotettavissa punaista riisiä tai tunnin keitettyä pastaa. Sekä punaista tai ruskeaa kastiketta. Pitsaa ette saa. Olutta kylläkin. Maanantai on laittanut Mamin baariin piikin pystyyn ja jos kotimatkalla alkaa hiukomaan niin huorabaarista saa kaupungin parhaat nemssit. Pari ensimmäistä päivää varataan rentoutumiseen ja kaupunkiin tutustumiseen.

4. päivä

Aloitetaan työt. Pihamaalle pystytetään base camp. Maanantai jaetaan kahteen tiimiin. Toinen hoitaa Marimekon etnic- kampanjan. Eli malleille eri releet päälle ja kuvataan ne Niamakoron pölyisillä kaduilla sekä Niger-joen rannalla. Ajatelkaapa seuraavaa mielikuvaa. Kaunis malli kauden räiskyvän värisessä mekossa, 15 pikkulasta juoksee sivuilla ja takana ja haluaa epätoivoisesti ainakin koskettaa tuota kauneuden perikuvaa. Tai miten aurinko laskee Nigerin taakse ja värjää taustan punaisen hehkuvaksi. Ja nämä paikalliset statistit toimivat ruokapalkalla!

It-tyypit saavat lähteä nettikahviloihin tutustumaan tietoliikennenopeuksiin. Toivottavasti hermot kestävät.. Tästä lähtee tilaajalle kattava tutkielma kolmannen maailman kehitysnopeudesta tietoliikennealalla ja sen vaikutus talouskasvuun. Kummit Ry.lle valitaan 10 uutta kummilasta randomina kadulta, otetaan niistä kuvat ja tiedot eteenpäin. Toimarin ehdoton suosikki on roskisdyykkari Solo. Sille pikkurikolliselle etsitään loistava tulevaisuus.

5. päivä

Nokian ja Soneran kampanjakuvaukset hoidetaan maan äärissä aka paikassa nimeltä Segou. Bussimatka sinne kestää noin 4 tuntia hyvänä päivänä. Siellä vietämme ainakin 3 päivää. Malleina videoissa ja kuvissa käytetään paikallisia, joille opetetaan pari sanaa suomea. Kuvitelkaa miten jossakin savimajassa imaami vastaa kommariinsa "Moi". Brilliant! Tämä kamppis on myös osa Nokian kierrätysprojektia. Kaikki palautetut puhelimet, joita ei Euroopassa huoli kukaan (siis mitäh?? eiks tässä oo 4pixelin kameraa tai mp3 soitinta?? siis tää on jostain ajalta ekr), kuskataan tänne.

9 päivä.

Team BuildUp. Matkustamme pois Malista Dakariin. Bussilla. Vain creative director saa pyytää vapautusta tästä ja lunastaa itselleen lentolipun Dakariin. Syynä tähän on se, että rakas Rositamme on jo suorittanut tämän osuuden. Hänellä on siis ns. "koskemattomuus palkinto" asiassa. Muutamia kuvauksia matkana varrella jos aika ja olosuhteet sallivat. Tämä on hyvin mahdollista esimerkiksi rengasrikon yhteydessä.

Vanha ystävämme Pascalin on ystävällisesti lahjoittanut viihdettä matkalle ja niinpä Pascaliinin kasetti tulee soimaan KOKO matkan. Tällä testataan Maanantailaisten stressinsietokyky. Perillä meidän tulisi olla noin 32-48 tunnin matkustamisen jälkeen. Ehkä. Veikkaan, että saapumishetki on kuta kuinkin silloin kun kaksi itkee lohduttomasti kuolevansa, kolme on uhannut irtisanoutua kotona, yksi on saanut hermoromahduksen ja loput istuvat hiljaa järkytyksestä. Loppumatkasta ammattipsykologin arvo on huipussaan.

Perillä pääsette kuitenkin oikeaan hotelliin meren rannalle, saatte tyhjentää koko minibaarin ja huonepalvelun sekä kylpeä Hermés´n kosmetiikkatuotteissa. Sitten voitte pari päivää polskia uima-altaassa kuin kultakalat. Kun kaikki ovat sopivasti rentoutuneita, eivät enää uhkaa irtisanoutua ja muutenkin olemme voineet viettää aikaa yhdessä, lähdemme kotiin. Jos menojalka vipattaa, toimari lupaa kustantaa samaan syssyyn kaupunkiloman Lagosissa ennen paluuta Helsinkiin.

http://www.youtube.com/watch?v=0hs3-L35BK4&feature=related

Tiken Jah Fakoly - Francafrique