On taas se aika vuodesta. Aika kääriä hihat ylös, lisätä huulikiiltoa, kiillottaa saappaansa ja hymynsä, sekä ottaa palkkakuitti kouraan. Tosielämän Survivors. Miksei tästä tehdä tosi-TV ohjelmaa? Suuria tunteita, mahtavaa melankoliaa ja ilonkyyneleitä. Sitä ovat helsinkiläiset asuntomarkkinat. Yhden taivas ja toisen helvetti. Viime vuoden keväänä kävin tämän taiston läpi, tuloksena 20m2 Meilahdesta. Huomasin, että tämä kodikas/ väliaikainen asunto on vienyt vuoden elämästäni. Nyt koputtavat remonttimiehet ovelle ja poraavat 7.30 alkaen naapurin laattoja irti. Putkiremontti – tuo jokaisen ihmisen koetus. Päätin jo tänne muuttaessani, että remontin koittaessa eroavat minun ja telkänpöntön tiet.

 

Ensin käyn läpi muutamat www-sivustot ja laitan mailia useille. Ei kannata tässä vaiheessa olla ronkeli vaan ihan kevyesti venyttää niin neliöiden kuin euromäärien rajoja. Kahden päivän sisällä kun kämpät tuppaavat vaihtamaan asukkia eli replyn tullessa 2h myöhemmin kämppä on tietysti mennyt. Tietysti. Yleiset näytöt vasta inhottavia olet. Pitääkö ne kaikki muut siellä olijat jotenkin jyrätä? Oman itsensä markkinointi on paljon helpompaa kun ei ole liiallista yleisöä. Voit vapaasti luvata omistajalle kuun taivaalta, jos on joku muu asunnontarpeessa olija paikalla niin tietysti se lupaa sinua enemmän.

 

Kikka nro.1 on lähettää maili työosoitteesta. Mikään muu ei lämmitä omistajan/ välittäjän sydäntä niin paljon kuin heprealla kirjoitettu titteli ryyditettynä tunnetulla, lähes isänmaallisella ylpeydellä kunnioitetun yrityksen nimen kera. Vastaus tulee hyvin nopeasti. Tervetuloa!! Muista vielä mainita viestissä olevasi terveyden perikuva (et tupakoi) ja että omaat virheettömät luottotiedot. Etkä omista lemmikkejä (mistä koiraihmiset muuten löytävät itselleen kodin??). Ja ei muuta kuin näyttöön!!

 

On hyviä, kohtalaisia ja aivan käsittämättömiä kämppiä. Itse en koskaan rakastu/ ihastu kämppään koska silloin sitä ei kuitenkaan saa. Lauantaina katsastin perussiistin boxin, jonka näytön yhteydessä eräs opiskelijaneitokainen parahti itkuun (= huomiopisteet). Hän kun niiiiiin haluaisi tämän kodikseen. Täytin hiljaa lappuani ja jätin asian omistajan käsiin, hän onneksi oli lomalla Thaimaassa. Toivon, ettei välittäjän sydän liikaa sulanut tytön kohdalla. Minä olin kuitenkin ainoa töissä käyvä katsastaja. (Toinen kysymys: millä nämä humanistisia tieteitä lukevat hipit itsensä elättävät tässä kaupungissa??) 

 

Osoite 2. Vanha jugend-talo, jossa on asunut itse V.I Lenin. Heti sisäpihalla mielessäni herää kysymys: miksi tämä on edelleen vapaa? Kämppä oli kaunis ja hyvällä paikalla. Omistaja outo. Sain miehestä niin huonot vibat, että ratikassa vedin kämpän kiltisti listalta yli. Aina kun kysyin jotakin, mies vastasi sen sisältyvän vuokraan. Takuuta ei tuollaiselta neidiltä välttämättä tarvita. No sen vuokran voi maksaa miten haluaa.. (??????????). Kiitos ja näkemiin.

 

Etsintä jatkukoon…

http://www.youtube.com/watch?v=8Q_7QG2d528

Destinys Child Survivor