Toivekuva:

Haluaisin lanseerata Ikealle idean koskien teemapäivää. Nimittäin SATC & IKEA (Sex and the City meets at Ikea). Kyseisenä päivänä Ikea olisi auki iltamyöhään sekä sisälle pääsisi vain samaa sukupuolta olevan seuralaisen kera. Paikalla olisi alansa ammattilaisia Marko Paanasesta Mikko Vesaseen neuvomassa mitkä sisustustyynyt sopivat parhaiten tarkoitukseensa sekä väreiltään muuhun sisustukseen. Espoolainen lukio-opiskelija voisi päivystää kärryn kanssa vieressä, jolloin itse voisi keskittyä lähinnä tavaroiden valitsemiseen eikä sen sotavaunun kanssa painimiseen. Tasaisin väliajoin olisi samppanja- ja viinibaari missä pistäytyä virkistäytymässä. Voisi nostaa jalat ylös ja pohdiskella mitä muuta sinne kotiin tarvittaisiin. Eikä mistään kuuluisi lasten kiukuttelua tai itkua.

(Kahden Ikea visiittini jälkeen olen hämmästynyt siitä miten monta lapsiperhettä mahtuu yhteen tavarataloon. Ja miksi ihmeessä sitä väsynyttä ja sokerihumalaista terroristia ei voi jättää sinne ilmaiseen lapsiparkkiin vaan se on PAKKO ottaa sinne matto-osastolle kiljumaan kauhistuttavalla desibelimäärällä sekä takomaan nyrkeillä lattiaa??? On myös erittäin rasittavaa valita oikeansävyisiä verhoja samalla kun pitää olla valppaana, ettei se Terroristi Toni hyökkää niiden miniostoskärryjen kanssa mistään ja tuhoa parinsadan euron saappaitani. Tämä tilanne on ollut pari kertaa ERITTÄIN lähellä enkä haluaisi olla mukana episodissa johon liittyy väsynyt ja itkuinen lapsi, sekä väsynyt ja raivostunut nuori nainen, joka haluaa kuristaa hengiltä sen ensin mainitun kirosanaliudan säveltämänä. Varsinkaan kun piltin vanhempien saapuessa paikalle saisin vain sääliviä katseita ”sinulla ei taida olla omia lapsia tai perhettä?”. EI, mutta käytän sen jäljelle jäävän äidinrakkauden näihin kenkiin, jotka teidän väärin kasvatettu terroristinne juuri naarmutti noilla hyökkäysvaunuillaan..)

Kun ostoskierros olisi tehty, joku näppärä noutaisi loput tavarat sieltä itsepalveluvarastosta sekä lastaisi valmiiksi autoon kaikkine tarvittavine lisäosineen (kiinnikkeet ja ruuvit). Itse voisi vain kassan ohi mennessään pyyhkäistä luottokortilla loppulaskun ja lähteä kotiin ostoksiensa kanssa.. Perfect!

Tämä olisi ihanteellinen ostospäivä. Todellisuudessa ostosilta kyseisessä tavaratalossa on jotakin aivan muuta. Sisään tullessaan pitää valita oikeanlainen ostosvaunu, väistellä niitä satoja miniterroristeja sekä yrittää samalla ajatella siinä korvia vihlovassa mekkalassa. Toisaalta tämä hillitsee ostoshimoja, koska hyvin pian alkaa kärsiä klaustrofobisesta ahdistuksesta siellä pohjakerroksessa ja haluaa vain ja ainoastaan päästä sieltä ulos niin pian kuin mahdollista.

Itsepalveluvarastosta ei löydä henkilökuntaa tai tarvitsemiaan tavaroita, koska ei ole vaivautunut juoksemaan niiden kahden ensimmäisen kerroksen läpi katsomassa sitä huonekalunäyttelyä ja kirjaamassa paperille missä nämä tavarat ovat. Hyllyssä lukee ”ruuvit eivät sisälly pakkaukseen”. Kysyttäessä mistä ne ruuvit löytyvät, saat epämääräisen vastauksen ”jossain tuolla”. ”Jossain tuolla” on hyvin epätarkka määre yli tuhannen neliön varastossa. Seuraavaksi kysyn etsimääni lipastoa, joka kuulemma sijaitsee kilometrin päässä. Oliko tuo vitsi? Ei, se tosiaan sijaitsee kilometrin päässä olevalla NOUTOVARASTOLLA, tämä on ITSEPALVELUVARASTO. Sitten kilometrin pituiseen kassajonoon ja tavaroiden roudaaminen autolle. Kyllä, parkkeerasin jo valmiiksi siihen lastauspaikalle, koska olen täällä yksin ja haluan nämä vaunut siihen auton viereen saman tien. Miten ihmeessä laatikoiden lastaaminen autoon on tehty erilaisin rautapuomein niin mahdottoman vaikeaksi? Ei riitä, että tämä ruotsalaistalo on ainoastaan henkilöstö-, palvelu-, sekä logistiikkapainajainen vaan sen pitää myös aiheuttaa päänvaivaa viimeiseen asti. Kyllä, tiedostan että näihin hintoihin on oma logiikkansa, mutta se ei suoranaisesti vaikuta tähän kokonaisuuteen. Auto käyntiin ja etsimään pimeässä illassa Espoon Lautamiehentietä, jossa juuri maksamani lipasto huhun mukaan sijaitsee..

Muistilista Ikeaan: seuramies, joka kantaa nämä painavat tavarat. Farmariauto. GPS- paikannin. Energiajuomaa. Korvatulpat. Lenkkarit.

Tai vaihtoehtoisesti oma valintani: Nettikauppa sekä luotettava kuriiripalvelu.

Kiitos ja näkemiin!