Nyt on isänmaallinen olo. Kertakaikkiaan. Olen ylpeä ollessani suomalainen, osa itsenäistä Suomea. NOT! Aina joskus, hyvin harvoin tosin, herään ajatukseen ja kiukkuun siitä miten typeriä metsäläisiä me kaikki täällä olemme. Yksilöitä olemme jokainen, mutta menetämme ne viimeiset järjen rippeet joukossa. Mitä saadaan kun laitetaan 5 miljoonaa ihmistä Pohjolan kaukaisimpaan maahan, lyödään ovi perässä kiinni ja sanotaan että eläkää sovussa keskenänne? Sillä saadaan kansa, joka häpeää omaa osaamistaan, ei halua erottua joukosta ja joka pitää omat asiansa ja mielipiteensä omanaan. Ja kun joku harhainen hämäläinen menee tästä säännöstä poikkeamaan, avaa suunsa tai tekee jotain josta on ylpeä, me  loput 4 999 999 lynkkaamme hänet. Tuhoamme hänen henkilökohtaisen minänsä, elämänsä ja uransa.

Koko Suomi on oikeastaan yhtä Pohjanmaata lukuun ottamatta muutamaa maa-aluetta, joissa eläviä ihmisiä ei voi päästää pois alueeltaan. Se on heille avohoitopaikka. Rajoina heillä ovat kehätiet. Kehä 1.llä on ensimmäinen tarkastuspiste, uskaliaimmat yrittävät Kehä 3.lle asti. Ja miksi jälleen vuodatan polte veressä, niin syy on seuraava. Luin HS.stä miten Anna- lehti käy kiivasta keskustelua erään blogittajan kanssa siitä, voiko kirjoittaja julkistaa sähköpostia omassa blogissaan. Ote blogittajan kirjeestä Annan toimitukseen :

Erikoisnumerossa on rakastavasti jaettu tilaa Kiesin niljaisille mielipiteille ja rintakarvoitukselle. Onko Kiesin haastattelu todella jotain sellaista, jonka haluat kertoa Annan nimenomaan sisältävän? Oletteko te henkilökohtaisesti ylpeä artikkelin sisältämästä viestistä?

Voi tietenkin olla, että juttu valittiin näytenumeroon ehdoin tahdon sen provokatiivisuuden takia, herättämään keskustelua. Sinänsä hieno idea, paitsi että kaikkien tuntemieni naisten mielipide kääntyi päätökseen, jossa he kieltäytyvät tulevaisuudessa sekä tilaamasta Annoja että ostamasta Audeja. Ikinä. Tässä vaiheessa ei enää hirveästi auta, vaikka kertoisitte jutun olevan tarkoituksella silmiä avaava ja Annan keskivertolukijan kyllä ymmärtävän yskän.

Paitsi Annaan, arvosteluni kohdistuu myös Esko Kiesiin. Miten Kiesi saattoi hukata tällaisen mainostilaisuuden? Media-alalla työskentelee runsaasti naisia, jotka ovat varmaankin tehneet vaativampiakin töitä kuin koonneet hyllyjä ja silittäneet pyykkiä. He esimerkiksi tekevät päätöksiä ostaa autoja. On erittäin huonoa mainosta esittää Audin myyntijohtaja henkilönä, jonka kanssa ei monikaan omilla aivoillaan ajatteleva nainen haluaisi olla missään tekemisissä.

Olen aina luullut, että naistenlehtien tarkoituksena on juhlia naiseutta. Nähtävästi olin väärässä. Mielelläni kuulisin teiltä, millä logiikalla kyseinen artikkeli on erikoisnumeroon valittu ja miksi artikkeli on ylipäätään koskaan edes kirjoitettu.

Kiitos,
Emma

Mikä meitä suomalaisia naisia oikein vaivaa? Oikeasti? Mistä me oikein suutumme? Miksi me emme kestä tippaakaan huumoria kun tulee kysymykseen miesten naismaku tai kun joku puhuu naisista mediassa? Olisiko meidän aika katsoa peiliin ja miettiä, mitä me sieltä oikein näemme?

Itsetunto. Jos joku tuntee olevansa huono ihminen Kiesin puheiden takia, niin hakeudu hoitoon. Ja miksi me naiset oikein janoamme tasa-arvoa, mutta meidän arvostellessamme kovalla kädellä miehiä emme kestä sanaakaan vastaan? Kiesi ei puhunut kaikista naisista vaan hänen makuunsa olevista naisista. Eskon mielestä on mukavaa kun joku odottaa kotona ja paidat ovat puhtaat. Minä pidän Eskosta. Sinusta Emma minulla on hyvin varautunut kuva. Olet varmasti ansioitunut media-alalla ja teet hyvää työtä sekä haluat edetä urallasi, mutta missä on itsetuntosi? Miten Esko sinua loukkasi? Miksi ihmeessä te boikotoitte yhden ihmisen takia hienoa automerkkiä? Sanoiko hän sinua tyhmäksi? Ei. Mutta minä sanon.  Onnittelut tosin siitä, että pääsit Hesariin blogituksellasi. Se on saavutus ja olet saanut varmasti enemmän lukijoita mielipiteillesi sekä kannatusta.

Tässä kohtaa naisten maailma sekä markkinatalous kohtaavat. Sen voi tiivistää yhteen sanaan. Kilpailukyky.

Oletko sinä naisena kilpailukykyinen? Uskotko sinä omiin mahdollisuuksiisi ja kykyihisi? Tunnustatko oman kategoriasi ja käyttötarkoituksesi? Kun mies etsii aviopuolisoa tai uutta autoa niin molemmissa hän miettii tarpeitaan ja mikä olisi toimivin malli. Jos haluaa rauhallisen perheidyllinen koti-iltoineen, ei varmastikaan osta Ferraria vaan farmariauton. Käytännöllinen, tilavan ja toimivan sellaisen. Jos taas haluaa tuulettaa pitkin katuja kääntäen mahdollisimman monen pään, ei vuorostaan valitse Volkswagenia. Yksinkertaista. Kumpikaan näistä ei kilpaile keskenään samoilla markkinoilla, Ferrari ja Volkswagen.

Kuten autot, myös me naiset olemme erilaisia. Annan kirjoituksessa Kiesi ilmoitti hänen naismakunsa olevan lähellä Jaguaria. Jos sinä olet Fiat Punto, niin älä suutu vaan kuuntele jota kuta, joka pitää Puntoa taloudellisena, toimivana ja pitkäkestoisena. Älä suutu siitä ettei sinusta ole Jaguariksi.

Paras nettikommentti tähän mennessä liittyi siihen koron korkeuteen. ”Tietääkö herra kuinka kamalaa on kävellä niin korkeilla koroilla ja kuinka paljon se sattuu?”. Seitsemän senttiä on hyvin kohtuullinen koronkorkeus, itse vältän alle 12cm koroilla varustettuja korkkareita. Joskus käytän toki ballerinoja, mutta mikään ei piristä mieltä ja motivaatiota kuten korot. Jos sinä et ole korkoihmisiä niin käytä lenkkareita. Mutta älä selitä miksi sinä vaadit, että kaikilla on oltava oikeus käyttää lenkkareita.   

Tämän tekstin sanoma tiivistettynä: ole ylpeä siitä mitä sinä ihmisenä/ naisena olet. Kanna se rajanaapurikansojemme ylpeydellä äläkä anna kenenkään lannistaa sitä. Me olemme erilaisia, sinä ja minä. Kuunnellaan toisiamme ja yritetään ymmärtää mielipiteitämme niistä loukkaantumatta.

P.S Me Sinkkuelämää-sarjan, Cosmopolitanin (lehden), Ellen ja muiden naistenlehtien suurkuluttajat tavoittelemme näiden kautta aina vastausta ja vinkkejä siihen, mitä miehet haluavat ja mitä he meistä ajattelevat. Nyt meillä on mies joka sanoi oman mielipiteensä. Ja me käytimme häntä pinjata- säkkinä. Tragikoomista?  

http://www.youtube.com/watch?v=aM4BqmRA9WM

 Hanoi Rocks Tragedy 

Kirjoittaja ei pyytele anteeksi mielipiteitään, lausuntojaan tai asioitaan. Hän myös kuuluu Facebookin Esko Kiesi- fan clubiin ja kävelee tälläkin hetkellä 12cm piikkikoroissa.