Luin Iltasanomista miten joku suomen kansalainen oli voittanut lotossa jättipotin. Siis 4 780 000 €. Voin kuvitella miten 42v. viiksekäs ja tukevahko mieshenkilö myhäilee Tarvasjoen Teboililla onneaan. Ääneen sitä ei uskalla sanoa, että nyt on varaa viedä vaimo Thaimaahan vähän lomailemaan, joku voisi vielä yrittää hyötyä. Faktahan on, että kun tieto leviää niin kaikki sukulaisen-kummilapsen-ex-kaveritkin tulevat rahaa ruinaamaan. Voi Eskoa, on edessä kovat ajat. Sain lounaalla älyväläyksen tuosta otsikosta. Mitä hauskaa siinä on, että pitäisi miettiä miten fiksusti ne rahat käyttäisi. Entä jos saisit tuon 4,78 miljoonaa euroa voittona, mutta siinä olisi ehto. Ne rahat olisivat sinun vuorokauden ajan ja saisit kaikki, mitä siinä ajassa ehdit maksaa tai hankkia. Siinä olisi uudenlainen Amazing Race. Voitosta saisit tietää 5h aikaisemmin ennen kuin kello lähtee tikitämään countdownia. Terävä-älyisenä ja ennen kaikkea nopeana yltäisin alla olevaan suoritukseen.

  

Klo08 Kello käynnistyy<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

1. Otetaan puhelu luotetulle kiinteistövälittäjälle.

 

Asunto. 211 neliötä Ullanlinnassa kaupunkiasunnoksi. Remontoitu, parketti kiiltää ja saunaosasto hohkaa uututtaan. Hinta 995000€. Käyttöä mietitään myöhemmin.

 

Talo. Johonkin järven rantaan rakennutetaan Kannustalon Long Island 180 pytinki. Pyydän venyttämään neliömäärää 300:n. Hinta kaikkine varusteineen ja erikoistoiveineen noin 500 000€. Varataan tonttiin about 100.000€. Taloon tilattavat vempaimet soitan rakennuttajalle koneesta. Maksan kaiken förskottina tilille. Jos en ehdi käyttää taloa, niin systeri perheineen varmasti muuttaisi mielellään sinne talonmieheksi. Pyydän faksaamaan sopparit HKI-Vantaan loungeen, kuittaan ne siellä ja laitan menemään takaisin. Sama koskee Ulskin asuntoa.

 

2. Puhelu 02 kautta maahantuojalle, pyydän listan peleistä

-         Arkiautoksi

-         Viikonloppuautoksi

 

3. Puhelu Finnairille ja viime hetken liput klo11 aamukoneeseen. Businekseen of course a 1000€.

 

Samaan aikaan juodaan aamukahvit, pakataan käsimatkatavaroihin välttämättömyydet ja tilataan taksi lentokentälle. Oletettavasti ainakin psykologi siskoni ja eläkkeellä oleva äitini ehtivät matkaseuraksi.

 

Klo11 Lento Helsingistä-Dubliniin

Saan hyvityksenä 2h aikaeron. Lentoaika 3h. Tilaan muutamat samppikset ladyille ja nappaan luurin korvaan ja soitan pari puhelua satelliitin kautta. Ekana menee puhelu Marko Paanaselle, jota äitini fanitti Inno- aikoina. Sanon Markolle, että menee laittamaan porukoiden 15v. vaiheessa olleen olohuoneremontin uusiksi ja finaaliin. Samalla kun olet siellä niin laitapa myös keittiö ja eteinen. Siirrän Markon tilille Nordean verkkopankin kautta 25.000€ ettei ropot heti lopu. Ylimääräinen 5.000€ että saadaan isukille edustava toimisto myös yläkertaan.

 

Paluupuhelu Maahantuojalle. Otetaan muutama auto

-         Itselleni musta BMW M6. 234. 000€ Kallista sanoisin..

-         Siskolle sen ainaisen murheenkryynin tilalle X5. 93.000€

-         Isukille 9. Peugeot. 406 mustana ja kaikki ämppäukset päälle. 50.000€

-         Äitille eläkepäivien ratoksi avo-TT 49 000€.

-         Vävylle kakkosautoksi Chryslerin 300C. Jenkkiautomiehiä. Varataan about 60.000€

-         Lisäksi Mini Cooper 1.1 30.000€. Kun bensan hinta kallistuu niin tarvitaan yksi vähemmän syöppö.

 

Lisäksi soitetaan Nesteelle, että laittavat tulemaan 6 bensakorttia postitse, jokaiselle kortille ladataan 8.000€ rahaa bensaa varten. On ainakin vuosi varaa ajella tällä kalustolla.

 

Ja vielä matkatoimistoon.. Pyydän järkkäämään loman johonkin autiolle saarelle 5 tähden mestaan joko Caprille, Balille tai muuhun kohteeseen. Kriteereinä hellivä lämpö, hyvät sapuskat ja veden oltava ehdottomasti turkoosia muuallakin kuin uima-altaassa. Lomalle hyvä pituus olisi n.1,5vko ja mahdollisuus jäädä pidempään. Mukaan toisin noin 15 ihmistä, joten potti lentoihin ja muuhun ylöspitoon 5000€ per nuppi. Verkkopankin kautta tädille 75.000€. Laitetaan reiluina vielä 5.000€ sälään.

 

Nopea välitsekkaus mitä on mennyt jo: - 2 272 000€. Vielä on matkaa..

 

 

Klo12.00 paikallistaa aikaa perillä Dublinissa

 

Taksilla keskustaan. Matka lentokentältä Crafton streetille kestää noin 20min, siitä kaupungin valinta. Nyt alkaa hauska osuus…

 

klo12.30 rantautuminen Brown Thomasille

 

Koska aika on rahaa tänä päivänä, ei muuta kuin aloiteta kaupan nuohoaminen. Aloitetaan 2.krs Shoe Heavenista. Jos joku ihmettelee kerroksen nimeä, suosittelen tutustumisvisiittiä ko. paikkaan. Tällaisia ei valitettavasti ole Suomessa sadepäivine ilona. Isken kantaan kiinni siskon kanssa. Se on hamsteri, mitä tulee kenkiin niin nyt saa sitten valita ne kengät mitkä laitetaan FedExillä Suomeen.

 

Paikalle kilautettu assistentti saa äitini hellään huomaansa. Ohjeistan tyttöä valitsemaan talosta sopivan garderobin sukista muutamaan coctailpukuun, laukkuja ja kenkiä unohtamatta. Äiti voi odottaa rauhallisessa huoneessa divaanilla leputellen ja samppista siemaillen kunnes rekkejä aletaan kiskoa huoneeseen ja alkaa sovitus. Sanon tytölle vielä, että budjetti on kuta kuinkin vapaa ja muutama edustava veska olis myös kiva. Ja ehdottomasti kiellän mainitsemasta yhdenkään rievun hintaa äitini kuullen ja repimään kaikista valituista artikkeleista valmiiksi hintalaput pois. Jos mamma näkee yhdenkin nollan liikaa niin ne rievut eivät koskaan pääse kaapista käyttöön. Toisen tytön kouraan lataan isukin ja vävyn kuvat, muutaman strategisen mitan ja sitten tytteli saa lähteä valikoimaan pojille tuliaisia.

 

Shoe Heavenissa siskoni on jo ehtinyt aiheuttaa kaaoksen, valita 50 kengät ja on siirtymässä vaatteiden kimppuun. Yhtäkkiä se muistaa alakerran shop-in-shopit ja kirmaa sinne. Muutama veska Guccilta töihin, 3 Hermes huivia ja Birkin-laukku ja Vuittonilta matkalaukku-arsenaali tarttuu mukaan ennen kuin ehtii sanoa hep. Lisäksi P.Grigio lataa kosmetiikkamyyjälle ihonsa vaatimukset ja pyytää kasvonhoitotuotteiden päälle vielä kylpyvaahdot yms.

 

Itse valikoin talosta kenkiä, vaatteita ja laukkuja sekä muutaman sormuksen. Eihän me nyt pröystäilemään aleta.. Loppusumma tavaratalossa 700.000€. Koska tämähän menee työstä, laitetaan vielä koruihin 40.000€. Tämähän oli hauskaa J

 

 

klo16.00 soittokierros jatkuu

 

Uumoilen, että tulossa oleviin tupareihin ja kesäjuhliin tarvitaan tunnelman nostattajaa. Luotetaan kotoiseen Alkoon. 5min. puhelu sisältää toimituslistan, josta riittää myös tutuille. Ja ei, en ole perustamassa ravintolaa

 

30 pulloa Dom Perignonia

30 pulloa Bollinger grand annee

20 pulloa Möet & Chandon Rose

20 pulloa laatuviskiä

10 laatikkoa Pinot Grigiota

5 laatikkoa Syrahia  Châteauneuf-du-Pape Domaine du Vieux Lazaret

30 pulloa vapaa valintaisia laatu-viinejä sommelierin suosituksen mukaan

Loppulasku yhteensä 13.000€

 

Sitten pyydän 02 yhdistämään firmaan, joka myy viinikaappeja. Laitetaan heti-toimituksella 2 kaappia tulemaan. Sitten vielä SMT:lle puhelu ja pyydän 10 maailman ympäri- passia jollekin hyvälle lentoyhtiölle. Netin mukaan passi irtoaa jo 2000€ mutta joku haluaa kuitenkin nähdä jotakin muutakin niin laitettaan 3000€ per passi. Loppusumma 30.000€. 

Viimeiseksi alkaa olla jo väsy, joten otetaan hotelli 3 yöksi Dublinin keskustasta, tilaan huoneeseen valmiiksi buffetin ja cooleriin juomia. Hotellilaskun maksan etukäteen 2.000€. Tilaan vielä Kämpistä lahjakortteja 5.000€ edestä. Hyppään sängylle makaamaan, tilaan kaikille ostamilleni kamoille noudon Brown Thomasilta ja maksan rahtimaksut 3.000€. Vika puhelu menee Bang & Olufsenille Helsinkiin josta laitetaan kotiinkuljetuksena 50" plasmatelkkarit ja viihdesetit neljään osoitteeseen. Lasku 38.000€. Eiköhän tämä jo riitä…väsyttää ainakin.

 

Auringon laskiessa olemme saaneet kulutettua 3 100 000€. Äiti päättää vielä illan sijoituskohteet ja niinpä laitetaan 450.000 seuralle ja 75.000 hajautetaan roskapankin riskirahastoihin. Verkkopankki osoittaa jo jumitutumisen merkkejä, tililtä lähtenyt 3 625 000€. Lopuista ei enää jaksa välittää..

 

 

"Tämän tekstin tarkoituksena ei ole vaalia materialistisia unelmia vaan painottaa rahan  viihdearvoa."