Nyt olisi taas miljoona asiaa joista kirjoittaa. Ensin haluan kuitenkin "vuodattaa" erään asian, jonka kanssa olen tänään joutunut kasvotusten. Nimittäin entertainment on board. Miksi, oi MIKSI lentokoneessa esitettävät elokuvat ovat kauheaa roskaa? Kuka niistä oikein päättää ja millä perusteella? Blue wings lehti kertoo sivuillaan, mistä kaikesta voit lennolla nauttia. Ja miten eri pituisilla lennoilla on eri elokuvat. Yleensä mitä pidempi lento, sitä parempi ja tuoreempi elokuva. Mutta tämä ei aina pidä paikkaansa..

Syyskuun lehti esittelee miten lennoilla katsotaan elokuvia kuten Tapahtui Vegasissa, Darjeeling Limited ja se Nicolas Cagen aarteenetsintäleffa. Odotan siis että mikähän niistä mahtaa näin lomalennolla pamahtaa screenille. Menomatkalla kun se oli joku aivan p&%¤ sankarikoiraleffa (Miksi sillä oli se typerä viitta???). Ja hetki koittaa..

Mitä tulee. Aivan oksettava prinsessaleffa, jota ei pelasta edes Patrick Dempsey. Rakas Pat, miksi, oi miksi sä haluat ehdoin tahdoin pilata McDreamy statuksesi tekemällä tällaista roskaa!!!?? Ei siinä että juoni oli ihan ala-arvoinen, näyttelijöille ei olisi pitänyt maksaa tästä pennin jeniä ja levitys kieltää lailla. KUKA SIELLÄ FINNAIRILLA PÄÄTTÄÄ NÄMÄ LEFFAT?!

Ja jos joku KEHTAA vastata tähän, että lennolla esitettävien elokuvien tulee olla lapsiystävällisiä, niin kiipeän täältä ruudun yli kurkkuun kiinni. Sillä lennolla oli 5 lasta, pidän sitä keskiverto määränä. Yleensä tähän aikaan vuodessa ne kersat, jotka tajuaisivat aikuisten elokuvista jotakin, ovat koulussa. Ja ketä lasta anyway kiinnostaa elokuvat ilman ääntä?? Se on niiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiin väärin dissata 150:tä maksavaa asiakasta viiden talttahampaan tähden, jotka eivät edes yllä katsomaan sitä pientä telkkaria siellä edessä! Suutuin tästä niin paljon, pohjalla oli aikaisempi trauma Helsinki- Peking lennolta viime heinäkuulta. MD 11 konetyyppi, joka lentää kyseistä reittiä, omaa noin 225 istumapaikkaa. Koneessa oli noin 200 matkustajaa, eniten bisnesihmisiä ja liikematkaajia. Meinasin tukehtua chardonnayhin kun 9 tunnin lennon illan elokuva oli Teenage Mutant Ninja Turtles. Kuvitelkaa kaksisataa liituraitahemmoa tuijottamassa piirrettyjä... ja vielä tämän päivän roska siihen päälle. Nyt tiedän miksi ostaa iPod tai kannettava DVD soitin lennoillle, koska se one& only kone, jossa kaikilla on omat viihdekeskuksensa, lentää vain väliä Helsinki- Shanghai. Siinä on rahoille vastinetta, kun voi katsoa tai kuunnella mitä haluaa. Pitkä plussa siitä, että koneella oli myös Boston Legalia parin jakson verran. Denny Crane makes my day!

Joten tumpatkaa ne lapsiperheet vaikka sinne koneen peräosaan, lisätkää online ja frequent flyer ohjelmaanne mahdollisuus istua mahdollisimman kaukana lapsista ja mahdollisuus nähdä kunnon viihdettä. Tälle olisi kysyntää. Tiistai-aamuna istuessani penkkirivillä nro2, viereen pysähtyi noin 40-vuotias säpäkkä nainen, joka katsoi ensin minua ja sitten toista TJ:tä vieressäni. Sitten hän parkaisi: "Luojan kiitos tässä mun vieressä ei istu kitiseviä lapsia, mä niin pelkäsin sitä!!!!" Odota vaan kun stuertti tuo väärän juomatilauksen, niin sitten vasta kitinän näet..

Tämä oli kuitenkin ainoa loman miinus, muutoin olen taas rentoutunut, "päivettynyt" ja valmis uusiin haasteisiin. Oloni koheni entisestään kun meikkitaiteilija Ilkka Ruotsalainen blokkasi minulle juuri Sokokselta kunnon ulkomaalit naamaan ja näin Toimarin pesukarhulook on modifioitu tasaiseksi päivetykseksi. HYVÄ ILKKA!!! Miten pari tuntia rannalla viimeisenä päivänä voikin saada aikaan varsin epätoivotun naamarin yhdistelmällä ei-enää-aurinkorasvaa ja isoimmat-ja-peittävimmät-aurinkolasit-mitkä-laukusta-löytyy..