06.30 Herätyskello soi… saa soida toistekin.<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

                          

07.15 Nousen ylös, laitan kahvin tippumaan ja painun suihkuun. Laitan Tikenin vanhan levyn soittimeen ja jammailen reggaen tahtiin samalla kun meikkaan ja föönään tukkaani.

 

08.00 Töihin

08.30 -16.00 Palaverissa.

 

16.45 Saavun satamaan vajaan tunnin myöhässä. Olisin kävelemisen sijaan tullut taksilla jos se olisi ollut nopeampaa tai tästä kaupungista löytyisi vapaa taksi tähän aikaan. Tapaan tuttuja, emme keskustele kadonneista bokseista. Elämästä kylläkin. Saan kutsun Tukholmaan.

 

17.30 Kaupungilla, pilaan loppupäiväni sovituskopissa. Kävelen keskustassa. Läppärilaukku selässä ja käsilaukku + nahkatakki käsivarrella tämä käy jo lenkistä.

 

18.30 En jaksa enää ainuttakaan vaatetankoa. Menen Marskiin lasilliselle. Marskin aulabaari on yksi lempipaikoistani Helsingissä. Istun ikkunapöydän olotuolilla lasittunut katse silmissäni ja chardonnay ja vesilasi edessäni. Näihin tuoleihin voisi nukahtaa, tuntuu kuin valuisi selkärangattomana lattialle. Kovin kaunis näky tosin jakkupukuinen nainen ameeban ryhdillä varustettuna ei ole. En jaksa välittää.. Marskissa on aina kotoisa tunnelma. Himmeä valaistus ja tunnelmallinen musiikki saa aivoni off-tilaan ja kaikki ei-tärkeä valuu pois. Unelmakämpässäni olohuone olisi kuin Marskin baari tunnelmaltaan. Väsyttää.   

 

19.30 Viimeinen vaatekauppa ennen kotiinlähtöä. Ostan farkut. Jes, löysinpäs!

 

20.00 Paiskaan kamat kotiin ja lähden ruokakauppaan. Eteisessä kuulen ääniä rappukäytävästä. Ei kai tuo vain ole naapurin Kontulahden kännikaveri??

 

20.20 En osaa päättää mitä ostan kaappiin, ostan vähän kaikkea. Essi Pessi saapuu aamulla ja pitäähän sen saada kunnon safkaa ennen lähtöään. Blokkailen hyllyistä tavaraa kärryyn. Viikon vääryys: loppuuko kiniini maailmasta vai miksi tonicin hinta on karannut pilviin???

 

21.00 Vihdoin kotona. Ihanaa, teen yhden Gin Tonicin ja järjestelen paikkoja. Idyllinen koti-ilta tosin on pelkkä harhakuva. Naapurin Kontulahti on hankkinut Sing Starin ja sen kännikaveri on ilmeisesti tullut kokeilemaan peliä Kontulahden seuraksi. VOI JU&#¤%TA!!!!! (=tunnetila)

 

22.20 Olen hermoromahduksen partaalla. Haluaisin kuunnella hiljaa lisää Bo Kaspersia (tämän viikon fiksaatio), valitettavasti se ei toimi tunnelmavalaistuksessa 150 desibelin tasolla, joka vaaditaan peittämään Kontulahden kiljunta. ”Let meeeee meeee eee, Entertainnnnnn yoouuuuu!!!” Kaivan läppärin laukusta ja alan kirjoittamaan saadakseni ajatukset muualle ja verenpaineeni alas. Kontulahti on soittanut loputkin kaverinsa paikalle. Mieltäni ei rauhoita ajatus siitä miten eilen päätin olla edes ajattelematta muuttoa erääseen vapautuvaan asuntoon. Koska se ei ole järkevää juuri nyt. Tähänkö vaihdoin 37 neliötä Ullanlinnassa??? Jotta voisin perjantai-iltaisin kuunnella 6. kerroksen karaokebaarin kännistä möykkää ja tuijottaa telkkarin puutteessa läppäriltä päivällä missaamiani PowerPoint-esityksiä kunnes nukahdan? Tähänkö on tultu? Haluan kuolla, nyt...