Kerran kesälomalla eksyin sitten kotiin maata kierreltyäni ja aamulla tuijottelin antaumuksella näitä yksiön valkoisia seiniä. Lähinnä mietin sitä kuinka keskeneräiseltä tämä asunto joistakin kulmista näyttää. Yksi asunnon seinistä on lähes alaston ja sen vierellä on vain kasoittain tilpehööritavaraa.  Aamukahvia siemaillessani päätin, että tämä on se päivä jolloin teen tästä asunnosta kodin. Ja ei kun Ikeaan.

Tunnin kierreltyäni ja paikkoja katseltuani kaaduin erään näyteolohuoneen sohvalle. Käperryin sinne sohvan kulmaan päivittämään FB statustani ”Ahdistaa”. Ja toden totta ahdistikin. Nimittäin se ettei minulla ole mitään visioita kun puhutaan sisustamisesta. Ei mitään. Ajattelin Ikeaan suunnatessani, että koen siellä näytehuonekerroksessa jonkin sortin valaistumisen siitä miltä haluan oman asuntoni näyttävän. Sitä ei koskaan tullut. Valtaisa ahdistu tosin tuli. Ystävilläni on erittäin viihtyisiä ja harkittuja asuntoja ja toivoisin omanikin herättävän sellaisia ”kotiin on kiva käpertyä” fiiliksiä. Nyt se on toki avara mutta niin valkoinen että tuntuu kuin koko asunto kelluisi. A-P-U-A.

Ennen Ikeaan suuntaamista olin tehnyt järkeviä valmisteluja kuten mitannut muutamien kohtien leveydet ja muut yksityiskohdat sekä miettinyt aavistuksen värimaailmaa. Valkoinen pysyy, lattia on punertavaa parkettia sekä ruokapöytä ja senkki samaa värimaailmaa. Mitä siihen laitetaan kolmanneksi? Tummaa puuta, lisää valkoista, vaaleaa pyökkiä vai mitä? En osannut päättää joten en ostanut mitään. Muuten siinä olisi käynyt niin että kaiken koottuani olisin herännyt kuukauden sisällä ajatukseen, että sekundaa tuli ja olisinkin halunnut toista väriä.

Päätin antaa asian olla. Noukin mukaani viisi kahvikuppia ja poistuin paikalta. Varastossa tosin sain idean, että ostan sieltä kaamean kokoisen peilin joskus myöhemmin. Laitetaan siihen tyhjään seinään valtava peili vaakatasoon niin se ei enää tunnu tyhjältä.  Halpaa reissua tästäkään ei tosin tullut. Koukkasin Verkkokaupan kautta kotiin ja ostin uuden läppärin sekä nettiliittymän. Jos ei muuta niin ainakin voin maksaa sen kautta päivällä saadun parkkisakon, leikkiä Ikean Home Planner- sovelluksella sekä blogittaa tästä ahdistuksesta…

 

P.S Asunnon kolmas väri tulee olemaan hyvin tumma puu, lähes musta. Päätetty.